Dit artikel is vandaag gratis

Cambuur oefent twee keer op een dag tegen NAC Breda. De club uit Leeuwarden speelt gelijk en wint

Cambuur-trainer Sjors Ultee (r) met technisch manager Foeke Booy. Foto: Dijks Media / Sietse de Boer

Als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen heeft SC Cambuur woensdag twee oefenwedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. De eerste eindigde in 2-2, de tweede in een 2-1-overwinning voor de ploeg uit Leeuwarden.

Omdat er twee keer negentig minuten werd gespeeld, kon de nieuwe hoofdtrainer Sjors Ultee alle fitte leden van de Cambuur-selectie een volledige wedstrijd laten spelen.

Vooral in de eerste wedstrijd regende het kansen, aldus SC Cambuur. Zo kregen Tom Boere en Daniël van Kaam al vroeg in de wedstrijd een scoringsmogelijkheid en miste ook Milan Smit de kans op een doelpunt. Uiteindelijk wisten Boere en Jamie Jacobs toch te scoren. Odysseus Velanas scoorde voor NAC Breda. De andere tegengoal kwam voort uit een mislukte terugspeelbal, die resulteerde in een eigen doelpunt van Leon Bergsma.

Tijdens het tweede duel raakte Cambuur aanvankelijk op achterstand door toedoen van NAC-speler Kevin Silva. Maar met doelpunten van Roberts Uldrukis en Calvin Mac-Intosch maakte het team uit Leeuwarden nog voor de rust zowel de 1-1 als de 2-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Beide wedstrijden werden op het Sportpark Norschoten in Barneveld gespeeld, zonder toeschouwers.

Cambuur hervat op 8 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Nieuws

menu