Dit artikel is vandaag gratis

Cambuur wil Henk de Jong in uitduel met Willem II een opkikker bezorgen

Pascal Bosschaart als vervanger van Henk de Jong langs de lijn bij de wedstrijd tussen SC Cambuur en Vitesse Foto: ANP

Iedereen bij SC Cambuur worstelt met de afwezigheid van trainer Henk de Jong. Vrijdagavond komt zijn ploeg in Tilburg in actie tegen Willem II. Het team is vastberaden om een goed resultaat te behalen en de trainer daarmee een opkikker te bezorgen.

Na het kansloze verlies tegen Vitesse (1-6) is het voor de Leeuwarders ook zaak om richting het einde van het jaar het goede gevoel weer terug te krijgen. ,,Het is heel vervelend, maar het gaat ook gewoon door”, zei assistent Pascal Bosschaart, die De Jong tijdens diens afwezigheid vervangt. ,,Ik denk dat we de jongens goed hebben voorbereid. We zullen proberen om Henk trots te maken.”

Veel zal er binnen de lijnen ten opzichte van de wedstrijd van zes dagen eerder niet gaan veranderen. Met uitzondering van de terugkeer van controlerende middenvelder Mees Hoedemakers, die na een enkelblessure weer meetrainde. ,,Hij zou kunnen spelen”, zei Bosschaart. Dat geldt niet voor David Sambissa en Jasper ter Heide, die niet inzetbaar zijn. Op de rechtervleugel moet een keuze gemaakt worden tussen Nick Doodeman en Michael Breij.

Nieuws

menu