Cambuur ziet het bekeravontuur na een slechte eerste helft stranden: 'De teleurstelling is groot in de kleedkamer'

SC Cambuur heeft het bekeravontuur, vier dagen voor de Friese derby, donderdagavond geen vervolg kunnen geven. Na een slechte eerste helft bleek NEC een tikkie sterker (1-2).

Doelman Sonny Stevens behoedde SC Cambuur in de eerste helft voor een grotere achterstand. Ole Romeny probeert in de rug van Calvin Mac-Intosch gevaarlijk te worden. Rechts Doke Schmidt.

Doelman Sonny Stevens behoedde SC Cambuur in de eerste helft voor een grotere achterstand. Ole Romeny probeert in de rug van Calvin Mac-Intosch gevaarlijk te worden. Rechts Doke Schmidt. Foto: Gerrit van Keulen

Dus baalde trainer Pascal Bosschaart, die als speler met FC Utrecht drie keer de bekerfinale haalde en twee keer won, na afloop zichtbaar. ,,Het was heel slecht. Als je een wedstrijd zo ingaat, dan is dat zonde van de avond”, vond de stand-in van Henk de Jong. Hij dacht niet dat de Friese derby van zondag van invloed is geweest. ,,Natuurlijk speelt het mee in de kopjes, maar ik hoop niet dat het de overhand heeft gehad. Ik denk dat we op basis van de tweede helft kunnen doorbouwen naar het weekeinde toe.”

Dennenappel

Nieuws

menu