Dit artikel is vandaag gratis

Cambuurtrainer Pascal Bosschaart wil vasthouden aan het 5-3-2-systeem in de derby

Pascal Bosschaart in het Cambuurstadion. Foto: ANP

Cambuurtrainer Pascal Bosschaart overweegt opnieuw het 5-3-2-systeem, dat SC Cambuur donderdagavond lange tijd speelde tegen Feyenoord, te hanteren bij de derby tegen sc Heerenveen zondag. ,,Het is ons, ondanks de nederlaag, goed bevallen.”

Het gevoel bij spelers en staf in de bus op de terugweg vanuit Rotterdam was volgens Bosschaart dubbel. ,,Je verliest weer en weet niet te scoren, maar de manier waarop we speelden bood wel hoop. Als we zondag tegen Heerenveen met dit systeem spelen, kunnen we ons denk ik vaker op hun helft laten zien en kansen afdwingen.”

Onzekerheden zijn er wel. Zo is het meespelen van verdediger Doke Schmidt twijfelachtig vanwege een blessure. Bosschaart vlakt hem nog niet helemaal uit. ,,Er staat een stippellijn door zijn naam”. Het meespelen van Milan Smit is onzekerder. Hij viel vlak voor de wedstrijd tegen Feyenoord uit met een blessure.

Uitzwaaitraining

Hoewel de aanloop naar de derby voor Cambuur kort is, is de ploeg volgens Bosschaart voldoende opgeladen om alles te geven. ,,De spelers weten hoe belangrijk deze wedstrijd voor de supporters is. Dat zal zaterdag ook wel duidelijk worden als de tribunes hopelijk goed gevuld zijn tijdens de uitzwaaitraining. Dat geeft een extra boost.”

Nieuws

menu