Interim-coach Henriëtte ter Steege gaat met de volleybalsters van VC Sneek in de play-offs op jacht naar de halve finale. 'Ik houd wel van uitdagingen'

Als interim-coach leidde Henriëtte ter Steege VC Sneek voor de tweede keer naar de play-offs. Na dit seizoen is ze weer ‘gewoon’ assistent, maar eerst wil ze knallen met haar ploeg. ,,Ik houd van uitdagingen.”

Interim-coach Henriëtte Ter Steege bereikte met VC Sneek voor de tweede keer de play-offs, maar dat proces ging met vallen en opstaan.

Interim-coach Henriëtte Ter Steege bereikte met VC Sneek voor de tweede keer de play-offs, maar dat proces ging met vallen en opstaan. Foto: Dijks Media / Pim Waslander

Een uitdaging was het zeker, toen ze begin januari in haar vierde seizoen bij Sneek het stokje overnam van hoofdcoach Jeffrey Scharbaai. Die kreeg het na een aardige start niet meer op de rit. ,,We stonden op de zevende plaats en de corona kwam weer op ons af. Daar ben ik best wel bang voor geweest, want het ging steeds om drie of vier speelsters. Op de VT4-cursus leer je niet hoe je dat moet managen en dat was best lastig.”

Nieuws

menu