Dit artikel is vandaag gratis

Mijlpaal: De contracten voor het nieuwe Cambuurstadion zijn ondertekend, periode van vele tegenvallers in stadium van plannen maken moet nu achter de rug zijn

Artist Impression Cambuurstadion 2022. Bron: Widdershoven Architecten

Op de toekomstige locatie van het nieuwe stadion van SC Cambuur zijn dinsdagmiddag door de verschillende betrokken partijen de contracten ondertekend voor de realisatie van het nieuwe onderkomen van de club en van roc Friese Poort in de Zuidvleugel.

Daarmee is een mijlpaal bereikt. Op de plek van de toekomstige bouwlocatie, op het WTC-terrein in Leeuwarden, aan de westkant van de stad, hebben Van Wijnen Projectontwikkeling, de gemeente Leeuwarden, roc Friese Poort en Cambuur onder het toeziend oog van enkele belangstellenden het contract ondertekend. Daarnaast zijn inmiddels ook alle documenten voor de omgevingsvergunning ingediend, zodat de gemeente die kan publiceren en ter inzage kan aanbieden.

Algemeen directeur Ard de Graaf van de Leeuwarder eredivisionist is verheugd dat het moment dat de eerste schop de grond in gaat steeds dichterbij komt. ,,Dit is wederom goed nieuws en een belangrijke volgende stap in het proces. We zijn aan het aftellen en kunnen niet wachten om straks samen met roc Friese Poort het nieuwe Cambuurstadion te betrekken. Op naar een gouden toekomst!”

Verder gaan

,,Een belangrijk moment”, vindt ook Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. ,,We zijn erg verheugd dat na maanden van intensief overleg alle contracten zijn getekend en dat de vergunning wordt gepubliceerd. Dit maakt het voor ons mogelijk om verder te gaan met de ontwikkeling van het voetbalstadion, een school voor roc Friese Poort en de commerciële invulling van het stadion.”

,,De gebiedsontwikkeling bij het WTC met het nieuwe Cambuurstadion kent inmiddels een lange geschiedenis. Met man en macht en soms met bloed zweet en tranen is er door heel veel mensen en partijen aan gewerkt”, zegt Hein de Haan, wethouder gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden. ,,Met het verlenen van de vergunning en het ondertekenen van de contracten zet de gemeente de laatste stappen, die nodig zijn voor de ontwikkeling. Met trots kijk ik uit naar een nieuw (t)huis voor Cambuur op deze plek.”

Meerwaarde

Roc Friese Poort huurt in het stadion ruim 7500 vierkante meter voor een schoolgebouw. Remco Meijerink, voorzitter van het college van bestuur is ook blij. ,,We zien een grote meerwaarde voor ons onderwijs met een locatie in het WTC-gebied. Het wordt een inspirerende leeromgeving voor onze studenten. Het leren binnen hun toekomstig werkveld geeft een kwaliteitsimpuls aan onze opleidingen.”

Nieuws

menu