In Akkrum is Daan Breeuwsma toch in Olympische sferen om vriendin Rianne de Vries aan te moedigen: 'It hat nea it doel west om thús te bliuwen, mar ik moat fierder' | Interview met het thuisfront

Veel tijd om erbij stil te staan dat hij zelf ontbreekt op de Olympische Spelen heeft Daan Breeuwsma niet. Het trainen gaat door en bij Omrop Fryslân en de NOS is hij commentator. En natuurlijk is hij benieuwd hoe het zijn vriendin Rianne de Vries vergaat.

Shorttracker Daan Breeuwsma uit Akkrum vervangt in zijn vrije tijd, nu hij niet op de Olympische spelen is, de radiator van zijn camper.

Shorttracker Daan Breeuwsma uit Akkrum vervangt in zijn vrije tijd, nu hij niet op de Olympische spelen is, de radiator van zijn camper. Foto: Simon Bleeker

Hoe en waar hij maandag zal zijn wanneer Rianne op het olympisch ijs staat, weet hij nog niet. En of ze überhaupt meerijdt, hangt af van de keuzes op dat moment wie er bij de wedstrijden van het damesteam meedoet bij het shorttrack. ,,Ik haw it yn dizze wiken by de Olympyske Spullen hiel drok. Foar Omrop Fryslân en de NOS fersoargje ik op ferskate mominten kommentaar by de wedstriden en fansels train ik troch, hast alle dagen om fit te bliuwen.”

Nieuws

menu