Daley Blind blikt terug op zijn 99 Oranje-interlands: 'Van Gaal en mijn vader waren mijn beste bondscoaches'

Honderd interlands voor het Nederlands elftal. Die bijzondere mijlpaal wacht Daley Blind als bondscoach Ronald Koeman de 33-jarige speler van Bayern München vrijdag tegen vicewereldkampioen Frankrijk of komende maandag in De Kuip tegen Gibraltar speeltijd gunt. Koeman zei al dat hij Blind zijn honderdste gunt, maar dat hij hem niet ziet als basisspeler. De 100e interland van de voormalige Ajax-, Manchester United- en FC Groningen-speler zal hij gaan beleven als invaller.

Daley Blind tijdens een training van het Nederlands elftal dinsdag in Zeist in de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

Daley Blind tijdens een training van het Nederlands elftal dinsdag in Zeist in de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Foto: ANP

Geboren op 9 maart 1990 in Amsterdam debuteerde Daley Blind met een basisplaats tegen Italië op 6 februari 2013 tegen Italië (1-1). Opmerkelijk genoeg stond hij op één interland na alle wedstrijden in de basis. Zijn enige reservebeurt duurde slechts zes minuten, toen hij de geblesseerde Nathan Aké moest vervangen tegen Spanje.