Dit artikel is vandaag gratis

Fries tiental van Damcombinatie Fryslân verliest in Schiedam van regerend landskampioen Van Stigt Thans

Damcombinatie Fryslân verloor zaterdag in de Ereklasse van het dammen met 13-7 van regerend landskampioen Van Stigt Thans. Foto: ANP

Damcombinatie Fryslân heeft zaterdag zaterdag in de ereklasse de vijfde seizoensnederlaag geleden. In Schiedam verloor het Friese tiental met 13-7 van regerend landskampioen Van Stigt Thans.

Kees Thijssen zorgde op bord 7 voor een Fries hoogtepuntje door zijn rivaal Frits Luteijn te verslaan. Die zege woog echter niet op tegen de nederlagen van Teake Kooistra, Roep Bhawanibhiek, Douwe Edelenbos en Oege Dijkstra. Hans Zondervan, Jappie de Vries, Arjan van Leeuwen, Gerlof Kolk en Jan Algra speelden remise.

In de strijd tegen degradatie liep Damcombinatie Fryslân verder geen schade op. Ook de drie ploegen die op de ranglijst onder de hoogst spelende Friese club staan - DES Lunteren, CTD Arnhem en De Waarddammers - verloren zaterdag hun wedstrijden. Op zaterdag 10 december vervolgt Damcombinatie Fryslân de competitie met de belangrijke uitwedstrijd tegen DES Lunteren.

Nieuws

menu