Dit artikel is vandaag gratis

Manon Scheepstra wint klassement met recordaantal punten en schuift op eeuwige ranglijst op naar de derde plaats

De prijswinnaars van Marsum. Boven van links naar rechts het winnende trio Manon Scheepstra, Gerde Lycklama à Nijeholt en Ilse Tuinenga. Onder van links naar rechts de premiewinnaars Anna Dieuwke Dijkstra, Anne Monfils en Annelien Broersma. Foto: Henk Hempenius

Manon Scheepstra heeft zich zaterdag in Marsum voor de vijfde keer in haar carrière verzekerd van de winst van het puntenklassement. Scheepstra won de uitnodigingswedstrijd in het gezelschap van Ilse Tuinenga en Gerde Lycklama à Nijeholt.

Daarmee maakte partuur Tuinenga de favorietenrol in Marsum volledig waar. In de finale hielden Anna Dieuwke Dijkstra, Anne Monfils en Annelien Broersma goed stand, maar door een zitbal van Tuinenga op 5-4 en 6-6 moest dat trio zich toch gewonnen geven. De kransen in Marsum werden uitgereikt door Tjisse Steenstra, PC-koning en winnaar van het puntenklassement bij de mannen. De dames sluiten het seizoen zondag 18 september samen met de mannen af tijdens de Oldehovepartij.

Nu totaal 551 punten

Scheepstra pakte dit seizoen maar liefst 70 punten. Zoveel punten in één seizoen pakte ze nog nooit. Daarmee staat ze nu op een totaal van 551 punten. Alleen Afke Hylkema (811) en Géjanna Dijkstra (707) waren in een lichtgrijs verleden nog succesvoller. Scheepstra won het klassement eerder in 2015 (56 punten), 2018 (65 punten), 2019 (65 punten) en 2021 (46 punten).

Nieuws

menu