Dit artikel is vandaag gratis

Darter Danny Noppert uit Joure wint UK Open. ,,Ik kan het niet geloven. Ik heb al eerder gezegd dat ik een beker wil vasthouden, maar ik had nooit gedacht dat het op zo’n groot toernooi als het UK Open zou zijn.''

Danny Noppert. Foto: Simon Bleeker

Darter Danny Noppert was door het dolle heen na het veroveren van de grootste prijs uit zijn loopbaan. Zondagavond schreef de Jouster in Minehead verrassend het UK Open, een majortoernooi, op zijn naam. Hij werd de opvolger van James Wade.

„Ik ben in de wolken, want dit is een speciaal moment voor mij”, zei Noppert, die nog nooit een zogenoemd televisietoernooi wist te winnen. „Ik kan het niet geloven. Ik heb al eerder gezegd dat ik een beker wil vasthouden, maar ik had nooit gedacht dat het op zo’n groot toernooi als het UK Open zou zijn.”

De 31-jarige Noppert was in de finale Michael Smith, begin dit jaar nog finalist op het WK, met 11-10 de baas. „Het was een zware wedstrijd aan het einde van een lange dag. We wilden allebei zo graag deze trofee optillen en we speelden geen van beiden zoals we kunnen”, zei Noppert, die tot een gemiddelde van slechts 84,82 kwam. Smith gooide met een gemiddelde van 90,33 beter.

Voorwaarts

Door zijn titel op het UK Open is Noppert gestegen naar de twaalfde plek op de Order of Merit, de mondiale ranglijst in het darts. „Ik denk dat ik nu grote stappen voorwaarts kan maken in mijn carrière”, aldus Noppert, die 100.000 pond, omgerekend ruim 120.000 euro, verdiende met zijn titel.

Smith baalde ervan dat hij opnieuw een finale verloor. „Ik kan het alleen mijzelf kwalijk nemen. Mijn dubbels waren vreselijk en mijn scores waren slecht”, zei Smith, de nummer 4 van de wereld. „Weer een verlies in een finale, dat is even slikken.”

Het UK Open werd in 2015, 2016 en 20220 gewonnen door Michael van Gerwen. In 2006 en 2007 zegevierde Raymond van Barneveld er en in 2004 Roland Scholten.

Nieuws

menu