De 789 goals van Messi boezemen Andries Noppert geen angst in

Andries Noppert uit Joure die niemand minder dan het grote fenomeen Lionel Messi van het scoren af moet houden. Wie het de sc Heerenveen-doelman aan het begin van dit jaar had voorgespiegeld, zou een ongelovige blik hebben ontvangen van de nuchtere Fries, maar vrijdag is het zover als Oranje het in de kwartfinale van het WK opneemt tegen het Argentinië van Messi. Een krachtmeting waar Noppert ook nuchter naartoe leeft. „Dat is een wereldspeler. Het is hartstikke leuk om tegen zulke gasten te spelen, maar ook dan wil je winnen.”

Andries Noppert heeft het werk van de cameraman van de NOS overgenomen. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk kijkt mee.

Andries Noppert heeft het werk van de cameraman van de NOS overgenomen. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk kijkt mee. Foto: ANP

Ook bij de 2-1 zege in de achtste finale tegen Australië toonde Messi weer zijn grote waarde voor de Albiceleste door de eerste goal voor zijn rekening te nemen. Met een geplaatst schot verschalkte hij de Australische doelman Mathew Ryan. Het was zijn derde treffer van deze WK-eindronde en zijn negende in totaal op dit podium. Wel de eerste ooit in de knock-outfase, want al zijn eerdere WK-goals maakte Messi in de groepsfase.

Nieuws

menu