Viermansbob met Dennis Veenker uit Damwâld 20e en 24e op de tweede trainingsdag

De Nederlandse bobsleeërs hebben tijdens de tweede trainingsdag van de viermansbob de 20e en 24e tijd genoteerd. In het Yanqing National Sliding Centre kwamen piloot Ivo de Bruin en zijn remmers - met Fries Dennis Veenker - in de derde run tot een tijd van 59,90 seconden.

De bobsleeers Janko Franjic en Dennis Veenker (r) van TeamNL maken de Hollandse slee in gereedheid voor de derde en vierde afdaling op donderdag.

De bobsleeers Janko Franjic en Dennis Veenker (r) van TeamNL maken de Hollandse slee in gereedheid voor de derde en vierde afdaling op donderdag. Foto: ANP

Met zijn tijd in de derde run verbeterde De Bruin zich ten opzichte van de twee trainingsruns van woensdag. De tijd in de vierde afdaling (1.00,50) was gelijk aan die in de tweede run. Een opsteker voor de piloot zijn de starttijden, die elke run sneller zijn. In de vierde run startte het viertal in 5,20 seconden, de eerste keer was dat nog 5,34. Dat was voor De Bruin en zijn team de eerste kennismaking met de baan in Yanqing in de viermansbob.

Nieuws

menu