Dit artikel is vandaag gratis

De finale van de 169e PC in Franeker gaat tussen de parturen van Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra en van Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar

Jan-Tymen Eisma (links) krijgt bemoedigende woorden ingesproken door Taeke Triemsta. De invaller deed het boven verwachting goed, maar kon uitschakeling van zijn partuur niet voorkomen. Foto: Dijks Media

De finale van de 169e PC in Franeker gaat tussen de parturen van Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra en van Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.

In de eerste halve finale versloeg partuur Bergsma trio Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Jan-Tymen Eisma met 5-3 en 6-2. Hendrik Kootstra was de grote man bij de eerste finalisten. Zowel aan de opslag als in het perk was de PC-koning van 2017 oppermachtig. Invaller Eisma deed het boven verwachting goed, maar hij kon niet voorkomen dat zijn partuur de wedstrijd verloor en zich tevreden moest stellen met de kleine premie. Voor Triemstra was het zijn negentiende (!) prijs op de PC.

In de andere halve finale had trio Steenstra geen enkele moeite met het partuur van Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Hendrik Bouwhuis. Op 5-1 en 6-2 retourneerde Steenstra tot in het perk.

Nieuws

menu