De flow van Steven Koster uit Tzum is elk compleet partuur te machtig op de 119e editie van de Freule in Wommels

Het PC-debuut van Steven Koster op het Sjûkelân duurde een week eerder welgeteld één omloop. Gisteren overleefde hij in Wommels met zijn maten Robin Benders en schooljongen Jorrit Palma alle zes omlopen op de 119e editie van de Freule, waarna het trio hun namen met gouden letters liet bijschrijven. Bovendien zorgden ze voor een vette primeur, want het was de eerste keer in de historie dat de afdeling Wêz Wis Tsjom de klassieker voor jongens tot achttien jaar won en dat zorgde voor doldwaze taferelen.

Steven Koster en Robin Palma (l) uit Tzum hebben gisteren met hun derde maat Robin Benders kaatsgeschiedenis geschreven door in Wommels de 119e editie van de Freulepartij te winnen.

Steven Koster en Robin Palma (l) uit Tzum hebben gisteren met hun derde maat Robin Benders kaatsgeschiedenis geschreven door in Wommels de 119e editie van de Freulepartij te winnen. Foto: Henk Jan Dijks

Het was gisteren in Wommels het verhaal van de opslager uit Tzum, die ook in het perk van wanten weet en bijna driekwart van dat territorium voor zijn rekening nam. Zonder te verzaken, al gaat zo’n Freulpartij van a tot z niet in de kouwe kleren zitten. Dat ondervond hij in de finale tegen het favoriete partuur van De twa doarpen uit Jellum-Bears. Wiebe Siemen Leenstra (Hilaard), Harold de Boer (Jellum) en Jelmer Miedema (Goutum) leken na het zilver van 2020 hard op weg om de gemiste kans van destijds te vergulden.

Woordenboek

Nieuws

menu