De glorietijd van het Friese ijshockey komt met de hernieuwde samenwerking tussen Flyers en Feenstra na 38 jaar weer tot leven

Installatiebedrijf Feenstra keert na 38 jaar terug als co-sponsor van ijshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen. Tussen 1975 en 1984 was het bedrijf, toen nog Feenstra Verwarming genaamd, de stuwende kracht achter de meest succesvolle periode van de Friese ijshockeyclub.

Feenstra Verwarming keert na 38 jaar terug als sponsor van het ijshockey in Heerenveen. Op de foto van links naar rechts: Marc Nijland in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '70, topscorer van vorig seizoen Roope Nikkilä in het huidige UNIS Flyers tenue en en Lars den Edel in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '80.

Feenstra Verwarming keert na 38 jaar terug als sponsor van het ijshockey in Heerenveen. Op de foto van links naar rechts: Marc Nijland in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '70, topscorer van vorig seizoen Roope Nikkilä in het huidige UNIS Flyers tenue en en Lars den Edel in een Feenstra Flyers shirt uit de jaren '80. Foto: FPH

,,Met de hernieuwde samenwerking tussen UNIS Flyers en Feenstra komt de historie tot leven. Zonder de jarenlange hoofdsponsoring van Feenstra hadden wij als club nu niet dit fundament gehad”, aldus Flyers-voorzitter Henk Hoekstra. ,,Met veel trots kijken wij terug op die prachtige periode van onze club. Met meer dan 4000 fans bij onze thuiswedstrijden, investeringen in de jeugdteams en spelers die bij of via de sponsor een baan kregen. De samenwerking stond in die tijd model voor andere ijshockeyclubs in Nederland.” Hoeveel geld er met het co-sponsorschap gemoeid is, is niet bekend gemaakt. UNIS Group is en blijft hoofdsponsor van de club.

Nieuws

menu