De grootste schande uit de Nederlandse sport ooit: hoe Cambuur door een mysterieus virus en een dolende voetbalbond gevloerd wordt

In het voorjaar van 2020 stevent SC Cambuur met zevenmijlslaarzen op het kampioenschap in de eerste divisie af. Maar dan ineens is er dat mysterieuze virus, dat eerst in China en nu ook in Europa dood en verderf zaait en dat alles in de war schopt. In deel 11 van de Canon van het Friese voetbal: de grootste schande uit de Nederlandse sport ooit.

Algemeen directeur van SC Cambuur Ard de Graaf verlaat op vrijdag 8 mei 2020 de Utrechtse rechtbank na het kort geding dat de club samen met De Graafschap aangespannen heeft tegen de voetbalbond KNVB. Beide clubs eisen dat ze alsnog promoveren naar de eredivisie.

Algemeen directeur van SC Cambuur Ard de Graaf verlaat op vrijdag 8 mei 2020 de Utrechtse rechtbank na het kort geding dat de club samen met De Graafschap aangespannen heeft tegen de voetbalbond KNVB. Beide clubs eisen dat ze alsnog promoveren naar de eredivisie. Foto: ANP

Kent u het verhaal van Cambuur dat in april 2020 op grootse wijze de terugkeer naar de eredivisie viert? Het feest kwam er niet.

Lees ook

Nieuws

menu