Gaat de gekte in het voetbal altijd door of is er hoop op een ommekeer? De hoop sterft ook in voetballand het laatst

Na berichten over de schuldenlast van FC Barcelona en de transfers in Engeland van Jack Grealish en Jadon Sancho voor respectievelijk 117 en 85 miljoen euro, is de vraag: gaat de gekte van het geld almaar door of is er hoop op een ommekeer?

Afgelopen zomer werd Jack Grealish door Aston Villa voor 117 miljoen euro verkocht aan Manchester United. Grealish was tijdens het afgelopen EK vooral wisselspeler van de Engelse nationale ploeg en moet nog aantonen een absolute topspeler te zijn. Rechts Jadon Sancho die dezelfde status ook nog moet waarmaken.

Afgelopen zomer werd Jack Grealish door Aston Villa voor 117 miljoen euro verkocht aan Manchester United. Grealish was tijdens het afgelopen EK vooral wisselspeler van de Engelse nationale ploeg en moet nog aantonen een absolute topspeler te zijn. Rechts Jadon Sancho die dezelfde status ook nog moet waarmaken. Foto: AFP

In 1992 werd voor het eerst om de Champions League gespeeld. De gedachte achter de nieuwe opzet van de Europa Cup 1 leek vooral te zijn ingegeven door het belang van de grote clubs. Waar met het knock-out systeem een slechte dag meteen dramatische consequenties kon hebben, moest er continuïteit komen, meer kansen om de kas te spekken. Een voorfase met groepen van vier bood de mogelijkheid om een offday eenvoudig weg te poetsen. Niet langer moest de loting voor de eerste ronde met angst en beven tegemoet worden gezien. Bovendien bleef het toernooi nu gegarandeerd langer voorzien van de grote namen.

Nieuws

Meest gelezen

menu