De jeugd verovert de Van Aismadag in Bitgum

Alleen familieleden en vriendinnen van Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar hoopten misschien op het wonder van een eerste overwinning in een finale tegen Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Op de ultieme stand van 5-5 en 6-6 werd dat wonder gisteren realiteit in de eindstrijd van de vrijeformatiewedstrijd op de Van Aismadag. Leijenaar besliste de partij met een bovenslag.

Gabe Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar  en Haye Jan Nicolay (vanaf links) gaan uit hun dak, nadat de van Aismadag in Bitgum door het trio is gewonnen.

Gabe Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar en Haye Jan Nicolay (vanaf links) gaan uit hun dak, nadat de van Aismadag in Bitgum door het trio is gewonnen. Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

,,Ja dit rekket my wol in bytsje’’, zo sprak Leijenaar na afloop ietwat emotioneel. Niet alleen omdat de Van Aismadag na de PC de grootste partij van het kaatsseizoen mag worden genoemd, maar ook omdat het de eerste vrije-formatiewinst is van het jeugdige trio in deze samenstelling. En met opslager Haye Jan Nicolay die het volgend seizoen wordt opgevolgd door Menno van Zwieten.

Nieuws

menu