De komeetachtige ontwikkeling van shorttracker Jens van ‘t Wout uit Sintjohannesga: ‘Ik ben sterker dan ik denk’

Beetje barbecueën, door de stad struinen met ploegmaatjes, filmpjes over stokoude motoren analyseren en natuurlijk trainen. Jens van ’t Wout uit Sintjohannesga verveelt zich geen seconde in Seoul, de metropool waar vrijdag de wereldkampioenschappen shorttrack van start gaan.

Jens van 't Wout (rechts) vermaakt zich uitstekend in Seoul, waar vrijdag de WK shorttrack van start gaan. „Dit land ademt shorttrack.” Links Sjinkie Knegt.

Jens van 't Wout (rechts) vermaakt zich uitstekend in Seoul, waar vrijdag de WK shorttrack van start gaan. „Dit land ademt shorttrack.” Links Sjinkie Knegt. Foto: ANP

Het Mokdong Stadion is drie dagen lang stijf uitverkocht, de seizoensklapper leeft enorm in gastland Zuid-Korea en de 21-jarige Nederlander wil zijn komeetachtige ontwikkeling gaan bekronen met een hoofdprijs in het hol van de leeuw. „Welkom in de shorttrack-hoofdstad van de wereld”, roept Van ’t Wout met gespreide armen in de lobby van het luxe sportershotel in Seoul. Er klinkt rustige vioolmuziek, het ruikt er heerlijk en alles ziet er brandschoon uit. De talentvolle shorttracker uit Sintjohannesga, die tien jaar van zijn jeugd in Canada woonde, neemt plaats op de bank in een rustig zithoekje.

Nieuws

menu