De parturen Van der Bos c.s., Bergsma c.s. en Steenstra c.s. plaatsen zich voor de halve finale. Zijlstra haakt definitief af

De 169e PC is gevorderd tot de halve finales. De eerste halve eindstrijd is een strijd tussen Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Jan-Tymen Eisma versus Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra. De andere halve finale gaat tussen trio Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar en het partuur Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga of het partuur Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma.

De 169e PC is gevorderd tot de halve finales.

De 169e PC is gevorderd tot de halve finales. Foto: Dijks Media

Het partuur Van der Bos, de titelverdedigers, plaatste zich door een 5-2 en 6-6 zege op het partuur Kingma voor de halve finale. Daarmee kwam een (voorlopig?) einde aan de kaatscarrière van de 29-jarige Kingma. De Bilkert kan de inspanningen die hij zich voor de sport moet getroosten niet meer opbrengen. Trio Kingma kwam nog met 1-2 voor, maar daarna stoomde trio Van der Bos zonder een enkele haperering door naar de halve finale. Na de partij maakte Erwin Zijlstra bekend niet door te kunnen kaatsen. De zieke PC-koning van 2021 wordt in de halve finale vervangen Jan-Tymen Eisma uit Franeker.

Nieuws

menu