De vlag kan eindelijk uit voor ‘PC-koningin’ Manon Scheepstra, die na winst op de bondspartij als vijfde kaatsster de 4 Wimpels pakt

Manon Scheepstra heeft er uiteindelijk acht jaar op moeten wachten, maar zaterdag was het zover. Vier dagen na de gewonnen Frouljus PC schreef ze samen met Nynke Sijbrandij en Judith Wieling in Vrouwenparochie namens de afdeling Goutum de bondspartij voor vrouwen op haar naam. Daardoor kon de vlag uit voor de ‘koningin’ van de PC, die daarmee als vijfde kaatsster – na Fenna Zeinstra, Sjoukje Visser, Aukje van Kuiken en Sjanet Wijnia – in het bezit kwam van de felbegeerde 4 Wimpels.

Een emotionele Manon Scheepstra (met pet) krijgt na de laatste winnende klap de felicitaties van haar maten Nynke Sijbrandij en Judith Wieling (r).

Een emotionele Manon Scheepstra (met pet) krijgt na de laatste winnende klap de felicitaties van haar maten Nynke Sijbrandij en Judith Wieling (r). Foto: Dijks Fotografie/Anne Waterlander

Na het winnen van de Ald-Meiers Partij (2008), de Jong Famme partij en de Frouljus PC (beide in 2013) kon de 28-jarige Scheepstra na een handvol verloren finales met Franeker en Huizum eind augustus 2021 na een lange voorgeschiedenis eindelijk de bondspartij op haar naam schrijven. In de aanloop naar de finale tegen Mantgum (Lyssa van der Ende, Amarins de Groot en Jennie Terpstra) kreeg ze het nog wel even te kwaad, maar aan de zijde van haar maat Sijbrandij werd het pad van het succes succesvol vervolgd.

Nieuws

menu