Maak je ook gebruik van voetbalnederland.nl? Jan en Yvonne Dijkstra uit Tytsjerk zijn de beheerders van dit grootste amateurvoetbalarchief van Nederland

Jan en Yvonne Dijkstra uit Tytsjerk zijn de beheerders van het grootste amateurvoetbalarchief van Nederland. Met hun site voetbalnederland.nl trekken ze wekelijks zo’n 200.000 unieke bezoekers en hebben ze zo’n 4 miljoen views. In deel 7 van de Canon van het Friese voetbal: hoe een kale boom opgetuigd wordt tot de vrije encyclopedie van het amateurvoetbal.

Naar je favoriete club kijken en tegelijkertijd de tussenstanden van de andere wedstrijden bijhouden. Het kan dankzij de app LiveUitslagen die Jan Dijkstra uit Tytsjerk al in 2011 introduceerde.

Naar je favoriete club kijken en tegelijkertijd de tussenstanden van de andere wedstrijden bijhouden. Het kan dankzij de app LiveUitslagen die Jan Dijkstra uit Tytsjerk al in 2011 introduceerde. Foto: Marchje Andringa

De tiid hâldt gjin skoft. Nu niet, nooit niet, in geen enkel opzicht, op geen enkel vakgebied. Tot aan het begin van het digitale tijdperk, eind jaren tachtig van de vorige eeuw, kan de ware amateurvoetballiefhebber zijn of haar ei vrijwel uitsluitend bij de krant kwijt. Het is de tijd dat je er maandagmiddag in de rij moet staan voor een Friesch Dagblad . De krant is een autoriteit, de sportverslaggever een ‘meneer’.

Nieuws

menu