De wingbacks leveren (nog) niet bij het Nederlands elftal. Toch zijn Daley Blind en Denzel Dumfries vooralsnog onomstreden in het elftal van Louis van Gaal

Bondscoach Louis van Gaal houdt vast aan zijn systeem, ook al zijn de statistieken van de belangrijke vleugelspelers van Oranje erg slecht.

Denzel Dumfries (links), hier in duel met de Ecuadoriaan Piero Hincapie, moet bij Oranje aan de rechterkant voor aanvallend gevaar zorgen.

Denzel Dumfries (links), hier in duel met de Ecuadoriaan Piero Hincapie, moet bij Oranje aan de rechterkant voor aanvallend gevaar zorgen. Foto: ANP

De wingbacks Daley Blind (32) en Denzel Dumfries (26) zijn vooralsnog onomstreden in het elftal van Louis van Gaal. Op basis van hun statistieken is dat verbazingwekkend. Want die zijn bedroevend. En ‘leveren’ is volgens de bondscoach een cruciaal criterium voor een basisplaats in Oranje. Blind en Dumfries gaven tegen Senegal en Ecuador bijvoorbeeld geen enkele bruikbare voorzet. Van Gaal beaamt de kritiek, maar hij legt de schuld in aanloop naar het laatste groepsduel met Qatar niet bij de verdedigers: „Dat heeft te maken met de tegenstanders die ons goed weten te bestrijden.”

Nieuws

menu