Deens sprookje en Vlaams geel in Tour de France voor Jumbo-Visma?

De Nederlandse Jumbo-Visma-ploeg wil deze Tour zowel het geel als het groen naar Parijs brengen. Naast kopman voor het algemeen klassement Primoz Roglic wordt er veel verwacht van Wout van Aert en Jonas Vingegaard, die start in zijn eigen Denemarken.

Jonas Vingegaard (l) en zijn kopman Primoz Roglic reden tijdens het Criterium du Dauphiné  begin juni alle concurrentie uit het wiel.

Jonas Vingegaard (l) en zijn kopman Primoz Roglic reden tijdens het Criterium du Dauphiné begin juni alle concurrentie uit het wiel. Foto: AFP

Wout van Aert en Jonas Vingegaard waren vorig jaar twee van de slechts vier overgebleven renners van Jumbo-Visma die Parijs haalden. Het duo stal destijds wel de show met respectievelijk drie ritzeges en de tweede plaats in het eindklassement, en ook dit jaar wordt er aan de zijde van Primoz Roglic, de derde kopman, veel verwacht. Alleskunner Van Aert gaat voor etappes en de groene trui, en zal zich inzetten om Roglic en Vingegaard te helpen aan de Tour-zege. „Vanaf dag 1 doe ik aan alles mee”, zegt Van Aert.

Nieuws

menu