Geen doelpunten maken en de tegengoals makkelijk weggeven: degradatie van Cambuur was voorspelbaar en gebeurt zonder tranen

Voor de vierde keer sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 degradeert SC Cambuur uit de eredivisie. Het was een afscheid zonder tranen, want er werd al weken voorgesorteerd op dit moment.

Berusting bij (vanaf links) Daniel van Kaam, Sai van Wermeskerken, Sekou Sylla en Navarone Foor nadat de degradatie een feit en het stadion al bijna leeg is.

Berusting bij (vanaf links) Daniel van Kaam, Sai van Wermeskerken, Sekou Sylla en Navarone Foor nadat de degradatie een feit en het stadion al bijna leeg is. Foto: ANP

Het was wel een afscheid in stijl. Want in het thuisduel met FC Utrecht werd nogmaals pijnlijk onderstreept waar het dit seizoen aan schortte. Of eigenlijk al anderhalf jaar, want na een flitsende entree in 2021 was het verrassingseffect na een half seizoen weg. Dat viel samen met de fysieke klachten bij hoofdtrainer Henk de Jong, die op doktersadvies terugtrad. Zijn naam werd zaterdag ook een aantal keer door de MI-side gescandeerd.