Heeg en Scharnegoutum'70 schieten beide niet veel op met de spectaculaire 3-3: degradatie blijft als een zwaard van Damocles boven de clubs hangen

Heeg en Scharnegoutum’70, de nummers negen en tien van de derde klasse A, zijn er nog niet gerust op. Omdat de KNVB bouwt aan de voetbalpiramide hangt degradatie als het zwaard van Damocles boven de clubs.

Heeg-doelman Marten Wijnja ver in de extra tijd toch nog geklopt door Mathijs Bakker (derde van links), die de 3-3 op het scorebord brengt.

Heeg-doelman Marten Wijnja ver in de extra tijd toch nog geklopt door Mathijs Bakker (derde van links), die de 3-3 op het scorebord brengt. Foto: Henk Jan Dijks

Ook na de spectaculaire 3-3 onder prachtige omstandigheden is die situatie onveranderd. De afstand tot rechtstreekse degradatie is – met nog drie duels te gaan – zeven punten, terwijl het verschil met nummer acht overbrugbaar is. ,,Gewoanwei hast dan in goed seizoen en bist ridlik safe. Wy sille no noch trije kear winne moatte om ús op eigen krêft hanthavenje te kinnen”, zei Ruerd Bouma, die namens de thuisclub het eerste doelpunt maakte.