Tresoar is ook een denksportcentrum, met archieven over schaken, dammen, go en bridge: 'Het is een goudmijn wat hier ligt'

Denksportcollectiecentrum Tresoar in Leeuwarden is vanaf maandag vier dagen de spil van het 24e internationale congres over denksporten en bordspellen. Vanuit academische perspectief wordt gekeken naar deze spellen en hoe die gespeeld worden.

 Wim van Mourik (l) en Marten Walinga, die een lezing zullen verzorgen tijdens het 24e congres over bordspellen, in de schatkamer van Tresoar.

Wim van Mourik (l) en Marten Walinga, die een lezing zullen verzorgen tijdens het 24e congres over bordspellen, in de schatkamer van Tresoar. Foto: Martha Kist

Het is inmiddels 27 jaar geleden dat ‘Ludus in Academia’ in 1995 onder impuls van Alex de Voogt in Leiden het levenslicht zag. Na een trektocht langs diverse Europese universiteiten en musea keert het internationale congres dit jaar terug in Nederland. In de schatkamer van Fryslân, zoals het Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar zichzelf presenteert.

Nieuws

menu