Dit artikel is vandaag gratis

LDODK moet (al)weer op zoek naar een nieuwe trainer. Dico Dik stapt op

Dico Dik op 2 september dit jaar tijdens een veldtraining van LDODK Foto: Rens Hooyenga

Korfbalvereniging LDODK uit Gorredijk en trainer/coach Dico Dik hebben in onderling overleg besloten de samenwerking per direct stop te zetten. Dik was nog geen half jaar in dienst bij LDODK.

Halverwege de poulewedstrijden in de Korfbal League staat LDODK op een tweede plaats, met zes punten uit vijf wedstrijden. Toch zijn alle partijen niet gelukkig met het verloop van de competitie. Het vertoonde spel is niet wat er van de huidige LDODK-selectie verwacht mag worden.

Dik heeft het bestuur van LDODK zondag na het kansloze verlies tegen Fortuna (20-29) meegedeeld onvoldoende vertrouwen te hebben in een verdere verbetering. Hij heeft toen ook het vertrek van hemzelf en assistent Robert Luttik aangekondigd. ,,Het is mij niet gelukt om op voor de mij belangrijke aspecten van het korfbal voldoende progressie te boeken. Wij zijn desondanks blij met de kansen die we hier gekregen hebben. Jammer dat we de volle tribunes en de sfeer in Kortezwaag niet hebben kunnen meemaken.”

LDODK vindt het jammer dat de samenwerking al na een half jaar ten einde komt. ,,Maar als de klik er niet meer is, dan is dit een verstandig besluit”, aldus voorzitter Gouke de Vries.

Nieuws

menu