It Froubuurster ketierke en de 'El clasico fan de Súdwesthoeke.' Dit gebeurde er op de Friese amateurvelden in het weekeinde van 30 april en 1 mei

Spits Jorn Wester van Sneek Wit Zwart beslist na rust met zijn 5-2 de topper tegen Heerenveense Boys. Zijn ploeggenoten Freerk de Jong en Dani Youssef Mohamad (r) zijn blij met hun topscorer.

Spits Jorn Wester van Sneek Wit Zwart beslist na rust met zijn 5-2 de topper tegen Heerenveense Boys. Zijn ploeggenoten Freerk de Jong en Dani Youssef Mohamad (r) zijn blij met hun topscorer. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Het is mei en dat betekent dat het amateurvoetbal is aangekomen in de maand waarin de eerste beslissingen gaan vallen. Met nog genoeg om voor te spelen was het dit weekeinde weer smullen op de Friese amateurvelden.

Harkemase Boys had een mooie slag kunnen slaan in Ermelo, door op bezoek bij DVS’33 de volle mep mee naar huis te nemen. Dat lukte niet: 1-0. Kort na rust wist de thuisploeg de - zo bleek later - enige treffer van de middag te scoren en zo kwam er een einde aan een reeks van vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. De Boys bezetten nog wel de veilige twaalfde plaats in de derde divisie en moeten in ieder geval vier ploegen onder zich weten te houden om zich rechtstreeks te handhaven. Het verschil met ‘de streep’ is echter klein met vier punten.

Black-out