Drachtster Boys: al 75 jaar een verzamelplek voor mensen met de voetbalsport als verbindende factor

vv Drachtster Boys 75 jaar verenigd in de ‘mienskip’, zo staat op de gevel van Sportpark Drachtster Bos van de in 1948 in café Marktzicht in Drachten opgerichte voetbalclub. De zaterdagvereniging is een begrip in voetballand.

Twee clubiconen van Drachtster Boys, de club die woensdag exact 75 jaar geleden opgericht werd. Ekie van der Harst (rechts) speelde als doelman meer dan 600 wedstrijden in het eerste elftal, Hoofd Jeugdopleiding Uilke Damstra speelde zeven jaar in het eerste elftal en was in totaal dertien jaar betrokken bij de jeugdopleiding.

Twee clubiconen van Drachtster Boys, de club die woensdag exact 75 jaar geleden opgericht werd. Ekie van der Harst (rechts) speelde als doelman meer dan 600 wedstrijden in het eerste elftal, Hoofd Jeugdopleiding Uilke Damstra speelde zeven jaar in het eerste elftal en was in totaal dertien jaar betrokken bij de jeugdopleiding. Foto: Jilmer Postma

Op een ietwat druilerige, vroege voorjaarsavond op Sportpark Drachtster Bos brandt het licht volop. Op maar liefst zeven velden wordt het bewijs geleverd dat de club qua jeugd met beide benen in de ‘mienskip’ staat. Tot vreugde van clubiconen Ekie van der Harst en Uilke Damstra. Van der Harst speelde als doelman meer dan zeshonderd wedstrijden in het eerste elftal, hoofd jeugdopleiding Damstra speelde zeven jaar in het eerste elftal en was in totaal dertien jaar betrokken bij de jeugdopleiding.