De Olympische Winterspelen in Beijing zijn begonnen. Wanneer komen de Friezen dit weekend in actie?

Schaatser Kjeld Nuis en kunstrijdster Lindsay van Zundert hebben vrijdag samen de Nederlandse vlag het Vogelnest-stadion van Beijing ingedragen tijdens de openingsceremonie van de 24e Olympische Spelen.

Kunstschaatsster Lindsay van Zundert en schaatser Kjeld Nuis dragen de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Vogelnest-stadion van Beijing, met Michelle de Jong en Femke Kok in het eerste gelid.

Kunstschaatsster Lindsay van Zundert en schaatser Kjeld Nuis dragen de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Vogelnest-stadion van Beijing, met Michelle de Jong en Femke Kok in het eerste gelid. Foto: ANP

De afvaardiging van TeamNL bestond uit 22 atleten en 26 begeleiders. Meer dan de helft van de Nederlandse deelnemers bleef vrijdag achter in het olympisch dorp. De openingsceremonie past vaak niet in de voorbereiding richting hun olympische wedstrijd. De atleten moeten vaak enige tijd staan voordat ze beginnen aan de vlaggenparade. Bovendien was de temperatuur ruim onder het vriespunt. Van de Friese deelnemers waren de debutanten Michelle de Jong (Rottum), Femke Kok (Nij Beets) en Dennis Veenker (Damwâld) van de partij.

Nieuws

menu