Drie Friezinnen mogen Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel acrogym bij de World Games in Amerika, een droom die uitkomt

Het is een droom die uitkomt: drie Friese meisjes mogen Nederland op het onderdeel acrogym vertegenwoordigen bij de World Games in Amerika, de ‘Olympische Spelen’ voor niet-olympische sporten. ,,Ik wil sinds mijn achtste naar de Olympische Spelen en dit komt nu het dichtst bij.”

Acrogymnasten Sarai Huitema, Anna Koster en Esmée de Graaf (vanaf links) vertegenwoordigen Nederland op de World Games in Amerika.

Acrogymnasten Sarai Huitema, Anna Koster en Esmée de Graaf (vanaf links) vertegenwoordigen Nederland op de World Games in Amerika. Foto: Marcel van Kammen

Ze zijn nog maar drie maanden samen als team, Esmée de Graaf (18) uit Houtigehage, Sarai Huitema (18) uit Rottum en Anna Koster (14) uit Donkerbroek. Ze doen alle drie al jaren aan acrogym, de combinatie van acrobatiek en gymnastiek, bij Acro Academy Noord-Nederland, maar pas in april zijn ze een vast trio gaan vormen. ,,We zaten alle drie in andere teams”, vertelt Esmée. ,,We hoorden dat er tickets vrijkwamen en toen hebben we snel dit team samengesteld en zijn we snel gaan trainen. We hebben vier weken getraind voor de kwalificatie.”

Nieuws

menu