Dit artikel is vandaag gratis

Druk neemt toe bij SC Cambuur: er moet gewonnen worden van Go Ahead Eagles

Mees Hoedemakers (l) in duel met Sven Mijnans van AZ, ontbreekt zondag vanwege een schorsing bij SC Cambuur. Foto: ANP

Met nog elf wedstrijden te gaan neemt de druk toe bij SC Cambuur. De Leeuwarder hekkensluiter beseft dat zondagavond het thuisduel met Go Ahead Eagles gewonnen moet worden.

In de met 2-1 verloren uitwedstrijd bij AZ liet Cambuur een goede indruk achter, maar stond de ploeg wel weer met lege handen. Om degradatie te voorkomen, moeten na twee derde deel van de competitie punten gepakt worden. Te beginnen met het duel van zondag tegen Eagles.

„Je hoeft niet alle elf wedstrijden te winnen, maar de tijd wordt korter en de druk groter. De noodzaak om punten te pakken, neemt toe, maar de groep gaat hier heel goed mee om”, vindt Cambuurtrainer Sjors Ultee. ,,We gaan op onze eigen manier spelen, want we hebben laten zien dat dat het beste is.”

Paulissen

Cambuur kan tegen Go Ahead Eagles niet beschikken over de geschorste Mees Hoedemakers. Hij wordt in de basis vervangen door Mitchel Paulissen, die ook de aanvoerdersband draagt. Marco Tol is nog geblesseerd. Alex Bangura en Silvester van de Water zijn twijfelgevallen. Op de training van zaterdag wordt beslist of ze zondag inzetbaar zijn.

Nieuws

menu