Een kampioen is iemand die opstaat als hij dat niet kan. Rinse Bleeker, de koning van de PC van 1992, viert het leven met een lach en een traan

PC-koning ben je tot in de eeuwigheid. In 1992 kreeg Rinse Bleeker (54) op ‘t Sjûkelân de zilveren bal om z’n nek gehangen. Dertig jaar later kan het hem nog ontroeren.

Rinse Bleeker onder de tribunes op 't Sjûkelân in Franker. Op woensdag 3 augustus wordt daar de 168e PC gehouden. Dertig jaar geleden werd Bleeker uitgeroepen tot PC-koning.

Rinse Bleeker onder de tribunes op 't Sjûkelân in Franker. Op woensdag 3 augustus wordt daar de 168e PC gehouden. Dertig jaar geleden werd Bleeker uitgeroepen tot PC-koning. Foto: Niels de Vries

Als je niet beter zou weten zou je denken dat de algemeen directeur van Sportstad Heerenveen een ex-bokser is in plaats van een ex-kaatser. In zijn werkkamer hangt een levensgrote zwart-wit foto van een bokspartij (ongedateerd) aan de muur, ligt een zwartgouden ‘schatkist’ met allerlei documenten, foto’s en een boek van Muhammad Ali (The Greatest of all Time) op de kast en staat op de wand in grote rode letters een citaat van oud-bokser Jack Dempsey afgedrukt.

Nieuws

menu