Een van de langste winterstops ooit biedt voetbalclubs ook kansen. De sportwetenschapper van sc Heerenveen zegt: ‘Neem even volledig afstand van het voetbal’

Hoe zorgen de ‘thuisblijvers’ – de grote meerderheid van eredivisiespelers die niet naar het WK gaat – ervoor dat zij straks, na acht weken winterstop, weer scherp aan de competitie beginnen?

Spelfragment uit de Friese derby afgelopen zondag in het Abe Lenstrastadion. Het was vanwege het WK voetbal in Qatar de laatste speelronde voor de winterstop in de Eredivisie. Uitgezonderd Heerenveen-doelman Andries Noppert genieten alle spelers van sc Heerenveen en SC Cambuur deze weken van een korte vakantie.

Spelfragment uit de Friese derby afgelopen zondag in het Abe Lenstrastadion. Het was vanwege het WK voetbal in Qatar de laatste speelronde voor de winterstop in de Eredivisie. Uitgezonderd Heerenveen-doelman Andries Noppert genieten alle spelers van sc Heerenveen en SC Cambuur deze weken van een korte vakantie. Foto: ANP

Midden in het seizoen, ligt de competitie acht weken stil. Welke kansen biedt een van de langste winterstops – in de barre winter van 1963 lag de competitie zelfs ruim 2,5 maand stil – in de historie van de Eredivisie? Pas begin januari komen de clubs in competitieverband weer in actie. De reden is bekend: het WK voetbal wordt van 20 november tot en met 18 december gehouden omdat het in de zomer te heet is in Qatar.

Nieuws

menu