Dit artikel is vandaag gratis

Eenvoudige zege voor de volleybalsters van Friso Sneek in en tegen Assen

Anlène van der Meer was topscorer in het duel met Susdosa Assen. Foto: Simon Bleeker Fotografie

De volleybalsters van Friso Sneek hebben zaterdag de vijfde wedstrijd van de play-offs op bezoek bij bij Sudosa Assen met 0-3 (17-25, 21-25 en 19-25) gewonnen. Door de zege klom Sneek weer naar de tweede plaats, op twee punten van koploper Utrecht.

De formatie van coach Harry van den Brink herstelde zich daarmee van de 2-3 thuisnederlaag van een week eerder tegen Apollo 8. Het duel in Sporthal Olympus te Assen leverde zaterdag geen noemenswaardige problemen op voor de Sneker vrouwen, die serverend en blokkerend het verschil maakten.

Aan de kant van Sneek waren Anlène van der Meer en Britt Schreuers topscorer met twaalf punten. Midspeelster Rixt van der Wal scoorde elf punten. Door de winst klom Sneek met dertien punten naar de tweede plaats achter VV Utrecht (15), dat in eigen hal afrekende met Zwolle (3-1). Apollo 8 won met dezelfde cijfers van Sliedrecht Sport en staat op twaalf punten, een meer dan Zwolse vrouwen.

VC Sneek-heren

In eerste divisie A wonnen de heren van VC Sneek de topper tegen Pegasus overtuigend met 3-1. Met nog drie duels te gaan is het kampioenschap binnen handbereik en daarmee promotie naar de topdivisie.

Nieuws

menu