Dit artikel is vandaag gratis

LDODK wint van Koog Zaandijk, maar moet het voorlopig stellen zonder aanvoerder Erwin Zwart

Door een scheurtje in de achillespees komt Erwin Zwart (l) dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer in actie voor LDODK. In het met 18-23 gewonnen duel werd de aanvoerder vervangen door zijn oudere broer André. Foto: Rens Hooyenga

LDODK heeft zaterdag de eerste overwinning in de Korfbal League geboekt. In Koog aan de Zaan won de ploeg uit Gorredijk met 18-23 van Koog Zaandijk.

LDODK moest het zaterdag in Noord-Holland stellen zonder Erwin Zwart. De aanvoerder viel in het openingsduel een week eerder tegen DVO uit Bennekom (28-28) geblesseerd uit met, naar later bleek, een scheurtje in de achillespees. Zwart, die in Koog aan de Zaan werd vervangen door zijn broer André Zwart, zal dit jaar vermoedelijk niet meer in actie komen.

Bij de rust leidde LDODK, waar Rixt Bouma al na een kwartier werd gewisseld voor Marlou Kuiper, met 8-11. Onder aanvoering van uitblinker Ran Faber liep LDODK na de pauze uit naar een verschil van vijf treffers, maar na de 10-15 van Marjolijn Kroon (haar vierde treffer) brak er een lange doelpuntloze periode aan. Pas na zeven minuten brak Ran Faber de ban. In het restant van de tweede helft bleef het verschil rond vijf doelpunten hangen en kwam de zege voor LDODK nooit echt in gevaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu