Dit artikel is vandaag gratis

Het eerste competitieduel van VC Sneek in 2022 met publiek, zaterdag tegen Zwolle, is afgelast vanwege corona

Rixt van der Wal en Sanne de Ruiter (r) hoeven zaterdag met VC Sneek niet in actie te komen, omdat het thuisduel met Zwolle is uitgesteld. Foto: Niels de Vries

Voor de tweede week op rij kunnen de volleybalsters van VC Sneek noodgedwongen genieten van een vrij weekeinde. Het competitieduel met Regio Zwolle is afgelast vanwege een aantal besmettingen bij de beide teams.

De omikron-variant zit de selectie van Zwolle al enige tijd dwars. Nadat de ploeg donderdagavond in Groningen moeizaam met 2-3 ten koste van topdivisionst Veracles de kwartfinale van het bekertoernooi bereikte, moest het competitieduel van twee dagen later in Sneek worden afgeblazen. Zwolle kan geen representatieve ploeg op de been brengen, waardoor het duel door de NeVoBo is uitgesteld naar een latere datum.

Ook binnen de selectie van Sneek vielen een aantal testen positief uit. Vorige week hoefde de formatie van coach Henriëtte ter Steege in de uitwedstrijd tegen VV Utrecht ook al niet in actie te komen, vanwege een groot aantal besmettingen in de selectie van de thuisclub.

Sliedrecht Sport

De eerstvolgende competitieverplichting staat nu gepland voor zondagmiddag 6 februari. Dan speelt VC Sneek in Meijel tegen Peelpush, de ploeg die afgelopen weekeinde met 3-0 werd verslagen in het bekertoernooi. In de kwartfinale van de nationale beker treffen de Sneker vrouwen eind februari Sliedrecht Sport, dat donderdagavond eenvoudig met 0-3 afrekende met topdivisionist Donitas.

Nieuws

menu