Eerste prijs van 2022 gaat in de bekerfinale aan neus van de ijshockeyers van UNIS Flyers voorbij

De eerste prijs van 2022 ging zondag aan de neus van de ijshockeyers van UNIS Flyers voorbij. In de Uithof was HIJS Hokij Den Haag met 3-2 (1-0, 1-1 en 1-1) te sterk voor de formatie van Mike Nason. Zondag mogelijk revanche in de finale om het kampioenschap van Nederland.

Zo ziet verliezen eruit bij verliezend bekerfinalist UNIS Flyers. Lars den Edel op de voorgrond en links aanvoerder Trevor Hunt.

Zo ziet verliezen eruit bij verliezend bekerfinalist UNIS Flyers. Lars den Edel op de voorgrond en links aanvoerder Trevor Hunt. Foto: Dijks Media/Henk Jan Dijks

Heerenveen was ook de regerend bekerhouder, maar die titel stamde nog van voor het corona-tijdperk. Want medio januari 2020 legde Flyers in Eindhoven ten koste van Nijmegen beslag op Cup met de grote oren. Daarna volgde anderhalve maand later nog de landstitel op 1 maart, waarna de pandemie het ijshockey in een houdgreep nam. De BeNe-league werd niet meer afgemaakt en afgelopen seizoen werd er helemaal geen wedstrijd in de Nederlandse competitie gespeeld.

Nieuws

menu