Het is in Bolsward eindelijk 'binnenkant paal' voor wielrenner Gerrie van Lingen: criteriumwinst na aanloop vol tegenslag

Het aantal wielercriteriums op Fries grondgebied loopt de laatste jaren door gebrek aan vrijwilligers, renners en geld hard terug. Des te blijer was Gerrie van Lingen daarom zaterdag met zijn zege in de Ronde van Bolsward.

Gerrie van Lingen (l) duwt zijn voorwiel net iets eerder over de finish dan Mark Prinsen (r). Björn Bakker (groen met rode armband) komt te laat.

Gerrie van Lingen (l) duwt zijn voorwiel net iets eerder over de finish dan Mark Prinsen (r). Björn Bakker (groen met rode armband) komt te laat. Foto: Rudie Ottens

Het is even voor negenen als Gerrie van Lingen zijn fiets tegen het dranghek voor het oude stadhuis van Bolsward parkeert. De 53 ronden van anderhalve kilometer zijn zwaar geweest en het verschil met nummer twee Mark Prinsen klein, vertelt hij over de sprint waarin hij zijn oud-ploeggenoot van het Houttec Cycling Team versloeg. ,,Mar genôch is genôch.”

Nieuws

menu