Emotionele zegetocht voor Jelmer Chardon; Drogeham trapt af met eerste Friese concours van het zomerseizoen

Voor Jelmer Chardon zorgden twee overwinningen op rij met zijn beide Friese dekhengsten Eise 489 en Jurre 495 voor de sjees zaterdag in het eerste optreden van dit zomerseizoen voor een emotioneel succes. De rijder uit Jorwert droeg in Drogeham het dagsucces op aan zijn in februari overleden vader.

Jelmer Chardon is opgelucht als hij met Eise 489 en Jurre 495 in de tandemklasse de hoogste waardering krijgt van de jury. ,,Deze overwinningen zijn voor mijn vader en het was ook alleen voor hem dat ik hier nu aan de start stond", klinkt het na afloop geëmotioneerd.

Jelmer Chardon is opgelucht als hij met Eise 489 en Jurre 495 in de tandemklasse de hoogste waardering krijgt van de jury. ,,Deze overwinningen zijn voor mijn vader en het was ook alleen voor hem dat ik hier nu aan de start stond", klinkt het na afloop geëmotioneerd. Foto: Bram Buruma

Na veertig jaar het tuigconcours van Drogeham in september, nu dan het sfeervolle evenement voor het eerst en zoals het ernaar uitziet traditioneel half juni. Opluchting was er voor de organisatie in Drogeham dat deze nieuwe datum werd gevonden, maar bij de deelnemers vooral omdat zij zich na twee jaar met vervelende beperkingen eindelijk weer konden presenteren voor een groot publiek. Het concours in Drogeham was na het wegvallen dit seizoen van CH Dokkum de aftrap van wedstrijden en kampioenschappen in Fryslân, met eerder deze zomer al wel een wedstrijd in Lunteren, Bennekom en Roden.

Nieuws

menu