Opslager Gert-Anne van der Bos, ‘Der Bomber’, maakt het de concurrentie moeilijk in St. Annaparochie. 'Elkenien wit dat je in keats slaan moatte fan Van der Bos, mar doch it mar ris'

Voor opslager Gert-Anne van der Bos mag sportcomplex De Waaie van Drie Spul is Ut gerust een kathedraal van oneindige glorie genoemd worden. Samen met Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra bleef hij zondag in de finale de baas over het trio Marten Bergsma, Jacob Wassenaar en titelverdediger Hendrik Kootstra. Op 5-4 en 6-2 sloeg Wassenaar de bal kwaad.

Gert-Anne van der Bos: de koning van ‘St-Annemet’

Gert-Anne van der Bos: de koning van ‘St-Annemet’ Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

‘St-Annemet’, zo noemen de mensen van het Bildt de derde zondag van de maand mei. Met als vaste traditie een vrije formatiepartij voor heren hoofdklassers die ook dit jaar veel publiek trok. Hou niet van bijnamen die de kaatsers onderling gebruiken, dat is de taal van de heren onderling, van de kleedkamer en die bijnamen moet je mijden. Maar de bijnaam ‘Bossie’ in combinatie met het Duitse ‘Der Bomber’ was toch te mooi om te laten lopen. Het vat namelijk de vernietigende opslag van Van der Bos precies samen.