Enkel verliezers in het Philips-stadion in Eindhoven: Heerenveen verstoort het feestje van PSV en dat van zichzelf

Heerenveen is er zondagmiddag in Eindhoven nog niet in geslaagd een ticket voor de play-offs te bemachtigen. De formatie van trainer Kees van Wonderen gaf in het slotkwartier een 1-3 voorsprong nog uit handen: 3-3.

Milan van Ewijk geeft PSV-doelman Walter Benitez het nakijken en scoort zijn zesde competitietreffer. De rechtsback, die deze zomer het Abe Lenstrastadion zal verlaten, is daarmee achter spits Sydney van Hooijdonk (zestien goals) de meest scorende speler van Heerenveen.

Milan van Ewijk geeft PSV-doelman Walter Benitez het nakijken en scoort zijn zesde competitietreffer. De rechtsback, die deze zomer het Abe Lenstrastadion zal verlaten, is daarmee achter spits Sydney van Hooijdonk (zestien goals) de meest scorende speler van Heerenveen. Foto: ANP

Bij een overwinning in Eindhoven was Heerenveen door de nederlagen van RKC Waalwijk (0-5 tegen FC Twente) en NEC (0-3 tegen AZ) zeker geweest van deelname aan de nacompetitie via een ticket voor de voorronde van de Conference League. Als Heerenveen (43 punten) komende zondag thuis wint van Go Ahead Eagles is het zeker van plek acht en dus van de play-offs.