Het enthousiasme spat eraf bij de deelnemers aan het FK groepsspringen: 'Het vooruitzicht dat we samen naar de pizzeria gaan, is ook al een hoofdprijs’

Wat Fryslân beweegt op minitrampoline, airtrack, tafel, reutherplank, trampoline, pegasus, valmat en kast was zaterdag present in Het Kalverdijkje. De Friese titels waren belangrijk, maar het enthousiasme spatte eraf met binnen de selecties plezier in de sport zoals sport misschien ooit bedoeld was.

Anne Rijpma neemt onder het toeziend oog van haar coach Chantal Vellinga in de kleuren van GVL op spectaculaire wijze de tafel, met op de rug gezien Isabella Oord die net voor haar teamgenote is geland.

Anne Rijpma neemt onder het toeziend oog van haar coach Chantal Vellinga in de kleuren van GVL op spectaculaire wijze de tafel, met op de rug gezien Isabella Oord die net voor haar teamgenote is geland. Foto: Bram Buruma

De Friese kampioenschappen groepsspringen betekenden zaterdag voor het merendeel van de Friese turnverenigingen die zich meldden al een hoogtepunt van dit seizoen. Alles werd uit de kast gehaal voor spectaculaire salto’s en sprongen. Voor Gymnastiek Vereniging Leeuwarden (GVL) was dit na het NK in maart opnieuw een mooi moment om een visitekaartje af te geven, gaf voorzitter Ynze Haitsma aan.

Nieuws

menu