Dit artikel is vandaag gratis

Pier Eringa uit Burgwerd gaat raad van commissarissen Ajax leiden

Pier Eringa, hier in zijn rol als voorzitter van de Commissie Eringa over de toekomst van Thialf. Foto: ANP

Pier Eringa wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. De voormalig president-directeur van ProRail, geboren in Burgwerd, wordt op 14 maart voorgedragen tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de club.

Eringa geniet de steun van de ondernemingsraad van de landskampioen en van de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

De 61-jarige Eringa volgt Leen Meijaard op, die vorig jaar november zijn vertrek aankondigde. Meijaard wil niet in aanmerking komen voor een derde termijn en heeft intern laten weten dat hij graag terugtreedt als er een opvolger voor hem is gevonden.

Korpschef

Eringa werkte als korpschef bij de politie Flevoland en was algemeen directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Nijmegen. Ook was hij directeur van openbaarvervoerbedrijf Transdev. Na het vertrek van Meijaard zijn Annette Mosman, Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Peter Mensing de andere leden van de raad van commissarissen van Ajax.

De club uit Amsterdam is nog op zoek naar een opvolger voor ‘voetbalcommissaris’ Danny Blind. Adrie Koster is nu de adviseur van de raad van commissarissen op het gebied van voetbaltechnische zaken.

Nieuws

menu