Exmorra wint de oude 'Jong Nederland' en lost eindelijk de belofte in

Het Nederlands Kampioenschap Junioren voor afdelingen dat zaterdag op it Sjûkelân in Franeker werd gehouden heeft de status van een van de vier klaverblaadjes die er voor kaatsers zijn te winnen. In andere tijden was dit de Jong Nederland en nog altijd is dat een mooiere naam. Het is met de Freule en de Jong-Feinte partij een van de grote partijen die je als ambitieuze, jonge kaatser op je lijstje moet hebben staan.

Christiaan Stremler wint met Exmorra met 5-2 en 6-2 in de finale van Witmarsum. Op de achtergrond Pieter Jan Leijenaar.

Christiaan Stremler wint met Exmorra met 5-2 en 6-2 in de finale van Witmarsum. Op de achtergrond Pieter Jan Leijenaar. Foto: Henk Jan Dijks

Met Exmorra met Christiaan Stremler, Gerben de Boer en Pieter Jan Leijenaar zaterdag op de voorste rij. Eindelijk, zo zou je kunnen zeggen want de liefde tussen de grote man van het partuur Pieter Jan Leijenaar en eerder genoemde partijen wilde maar niet opbloeien. Telkens favoriet, op de Freule was het bijna een ‘tragedie’ te noemen toen Leijenaar verloor na een arbitrale misser op de voorlijn. Op de Jong-Feintepartij werd na een riante voorsprong met ‘alles aan de hang’ verloren en stond Berltsum op de voorste rij.

Nieuws

menu