FC Burgum moet nog even geduld hebben voor het kampioenschap officieel is

Alles bij FC Burgum was zaterdag klaar om de titelrace in de tweede klasse K succesvol af te ronden. Maar gastheer SC Joure (1-1) werkte niet mee, waardoor de Burgumers zich alleen officieus kampioen mogen noemen.

Yorn Sikkenk, in duel met Jurre van der Werf (r), slaagde er tegen SC Joure niet in voor de elfde achtereenvolgende keer te scoren in een competitiewedstrijd.

Yorn Sikkenk, in duel met Jurre van der Werf (r), slaagde er tegen SC Joure niet in voor de elfde achtereenvolgende keer te scoren in een competitiewedstrijd. Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

,,Dat is wel een enorme domper”, bekende trainer Jasper Bouma, nadat de rookwolken van de twintigste speelronde in 2K waren opgetrokken. Er was met allerlei scenario’s rekening gehouden, maar niet met het feit dat Burgum op een halfuur rijden van de thuishaven punten zou laten liggen. Nota bene op bezoek bij de hekkensluiter, die de koploper verrastte. Opeens bleek het verschil tussen de kop en de staart van de ranglijst (42 punten) op het veld niet meer zo groot.