Sydney van Hooijdonk wijst Heerenveen de weg naar probleemloze 0-2 zege in noordelijke derby tegen FC Groningen

Onomstreden is de positie van Sydney van Hooijdonk zelden, maar altijd als er van hem doelpunten worden gevraagd ‘levert’ hij. Zoals zondagmiddag in de Euroborg, waar de spits van Heerenveen zijn ploeg met twee doelpunten langs FC Groningen leidde: 0-2.

Sydney van Hooijdonk (17) loopt juichend weg nadat hij Heerenveen op 0-2 heeft geschoten. Groningen-doelman Michael Verrips en verdediger Thijmen Blokzijl (liggende net voor de doellijn) zijn geslagen.

Sydney van Hooijdonk (17) loopt juichend weg nadat hij Heerenveen op 0-2 heeft geschoten. Groningen-doelman Michael Verrips en verdediger Thijmen Blokzijl (liggende net voor de doellijn) zijn geslagen. Foto: ANP

Het was voor Heerenveen in de 57e ontmoeting tussen beide ploegen in de eredivisie de 28e zege. Twaalf keer won FC Groningen en zeventien maal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Met de zege mag Heerenveen zichzelf met recht de ‘trots van het noorden’ noemen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen won dit seizoen tweemaal van FC Groningen en van SC Cambuur. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 dat Heerenveen beide duels in één seizoen van FC Groningen won.

Nieuws

menu