Wie zaait zal oogsten. Negen jaar na de fusie tussen VV Harlingen en RKVV Robur Harlingen viert het vlaggenschip van FC Harlingen het eerste kampioenschap

Met de fusie op 1 juli 2014 tussen VV Harlingen en RKVV Robur Harlingen vloeiden twee werelden ineen. Maar wie zaait, zal uiteindelijk ook oogsten. Dat gebeurde zondagmiddag in Wergea, waar het vlaggenschip van FC Harlingen door de 1-4 zege op Warga het eerste kampioenschap sinds de fusie vierde.

FC Harlingen viert het kampioenschap van de zondag vierde klasse B.

FC Harlingen viert het kampioenschap van de zondag vierde klasse B. Foto: Marcel van Kammen

Het leidde tot dolle taferelen, bij supporters, spelers, de technische staf en het bestuur. ,,Als je fuseert breng je twee culturen bij elkaar en dat is altijd problematisch”, zo keek voorzitter Nico Beuker op het laatste decennium terug. „Sportief waren we altijd elkaars concurrenten geweest. Dus kostte het tijd om samen te komen. Maar iedereen heeft daarvoor zijn en haar stinkende best gedaan. Dit kampioenschap is de kroon op al het werk dat iedereen vanaf de fusie verricht heeft. De club staat als een huis. We groeien aan de onder- en de bovenkant en de sfeer is top.”